Dec 22, 2012, 7:57 PM

Детско сърчице 

  Poetry » Civilian
954 2 19

Сред дим осъмва тихото селце.

Настръхнали, умуват ято врани

под матовото коледно небе,

прихлупили го с нежните си длани.

 

По мъжки точи ножа си на бруса

баща ми, празнично осъмнал пръв,

а аз съм онемяла от покруса

пред гледката на жертвената кръв -

 

сънувах Витлеемските обори

и яслите, прикътали Христа.

За празник в сън душата ми говори,

събуждам се - и ето я кръвта,

 

и детското ми сърчице не е готово

така да срещне Рождество Христово!

© Кети Рашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??