И дадоха ти тяло, за да отгледаш дух.
Но не да се удавиш във съблазни.
А ролята на – ням, нечул и глух -
във някои моменти май те радва?
Духът какво е? – питаш неразбрал.
Кому да угодя във крайна сметка?
О, дяволът обича да е цар.
Засищаш ли плътта - духът е в треска.
Объркано е. Няма яснота.
Да отстояваш жажда е безумство.
Обезводнен да газиш във вода?...
Отпий.
Но само, колкото е нужно.
© Людмила Билярска All rights reserved.