Oct 28, 2019, 7:55 AM  

Дъждовно 

  Poetry
825 2 3

 

 

...е дъжд.

Мимолетни лица 

образуват посоки

на локвите.

Хлъзгав студ

и две шепи тъга 

са до мене и теб. 

И танцуват... 

Само стон

са безгрижните дни.

И са упреци дните 

копнежни.

Този вятър... 

А вън не вали 

за момент.

И тихо изгряват 

светлосини луни.

И дъждът е тъга, 

като влюбен спектакъл 

е сам;

недокоснат почти, 

като храм. 

Този дъжд... 

Не вали.

 

 

 

 

 

 

© Геновева Христова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??