Отгоре небето,
под него морето
мастилено, грозно
бесней
от земните сили
сякаш проклето
солената пяна
високо си рей.
Светкавица с устрем
грохот разцепи
за миг вцепени се
море и земя,
а после се вкопчиха
и вой се разнесе
брегът затрепера,
вода го заля.
Фарът самотен
в скалата се вкопчил
без страх от стихии
и морски вълни
пак свети на кораб,
морета пребродил
и пази моряци
от скрити злини.
Юни, 2020г
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.