Sep 3, 2021, 6:10 PM  

Изчакай ме 

  Poetry
854 11 18

Почакай ме, живот! Поспри за миг!

Върни назад стрелките си ръждясали.

Викът ми не е само силен вик.

Викът ми е за тебе, и за щастие.

 

Изчакай ме на девствения сняг,

да дойда, да се хвърля с всичка сила.

Изчакай ме дори да няма как.

Изчакай ме, където имам смисъл.


Дори да ти е писано да спреш

аз знам, че в тебе всичко е възможно.

По стръмните завои скитам пеш

и нося си душата като рожба.

 

Изчакай ме , където и да си.

Аз имам шесто чувство, че те има.

Под сянката на младите брези,

под лепкавия мрак на тая зима.

 

На пейката пред срутения храм,

във църквата, в свещичката, под кръста.

Изчакай ме, преди да се предам.

Изчакай ме, дори да бъде късно.

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??