Животът ме избра и ме прегърна.
Вълшебни мигове ми подари...
Но първо ме разпъна на посоки...
Безпътни... недостатъчни... раними...
И до безсилие. До лудост.
До жестокост...
Бях тъжна птица.
Оставаща край топли длани...
С надежда.
Приличаща на дъжд.
Без време дръзнал да разкъса
облаците в мен...
И нямах сили даже да мълча...
И всеки дъх болящ
се спираше в сърцето...
Животът ме разбра и ме прегърна.
Разлистих сънищата и мечтите.
Измислих нови небеса...
И пуснах птицата да литне...
С отворена душа...
© Павлина Христова Петрова
© Павлина Петрова All rights reserved.