May 19, 2021, 10:19 AM

Когато синът ми танцува с момиче 

  Poetry
606 2 4

Когато синът ми танцува с момиче,
в душата ми птичета много ще пеят.
Когато я пази и страстно обича,
когато през огън ще мине за нея.

Когато говори ми нежно за дните
и някак небрежно пред нея утихва,
когато се смеят искрите в очите –
тогава децата ще плащат ли лихва?

Когато момчето на татко порасне,
а татко старее полека, полека –
тогава в сърцето словата ще драсна:
„Обичай до болка доброто в човека!“.

Когато момчето копнее за дама
и дълго я чака в ръката с кокиче,
когато светът ни е сцена за двама,
тогава синът ми танцува с момиче.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??