Oct 24, 2023, 4:04 PM

Кой съм аз? 

  Poetry
164 1 1

КОЙ СЪМ АЗ?

 

Вятърът в шубраците си охка, сетне сякаш шибва ги с камшик,

подир миг – в къртичината рохка – шмугва се и слепият къртик,

кротко таралежът, щом топурка – чорли туфи есенни листа,

и мъгла преде като на хурка кукувича прежда над света,

паячето пак плете хамаче между глог, бодил, трън и леска –

 

и да го отмина – няма начин! – ще го милна с грапава ръка,

охлювът връз дънера замръзва, свил в тих унес двете си рогца,

а над мен – из дрипавия въздух, греят сетни есенни слънца,

с мозък, от стихиите отнесен, си мълвя – по-кротък от монах –

кой съм аз из тая блага есен? – и сполай ти, Боже, че живях!

 

23 октомврий 2023 г.

гр. Варна, 22, 50 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??