Aug 21, 2022, 6:56 PM  

Към ръба на есента 

  Poetry
441 3 9

Слънцето блести минорно
в захладняващите дни.
Лодките са тъжни ноти
по златистите вълни.

 

Буйният мелтем изпраща
подредените ята.
Погледът ми се отправя
към ръба на есента.

 

Знам, че всякакво начало
своя край ще възвести. 
Вечното е днес умряло –
утре ще се възроди.

 

Всеки кораб ще отплува, 
за да се завърне тук.
Тръгвам днес, но вече чувам
птици, идващи от юг.

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??