Jan 22, 2010, 9:44 AM

Лятна нощ 

  Poetry » Other
465 0 5

 

Уморен

се спуска залезът по склона

и ляга във нозете ми...

От планината

полъхва хлад...

От клона

на дивата череша

полита плод...

И аз го вземам.

Очите ми попиват топлината

на миналия ден

и бавно реша

със пръсти аз косите ти...

Със наметалото

на своята мъжественост

загръщам те...

И вземам част

от твойта топлина...

Една звезда

отгоре ни поглежда

и бди над нас

до утрото

на следващия ден...

До ранина...

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??