Jun 7, 2022, 8:45 AM

Море ( I ) 

  Poetry » Landscape
415 3 7

Искам да дойда, море,

да усетя твоята ласка.

Дори и да бъде за ден,

да видя пак златния пясък.

 

Толкоз далечно и синьо,

ти си моята мисия вечна.

Да изпия чаша-две вино

с теб за компания вечер.

 

Какво ще поискам тогава?

Сутрин разходка по пустия бряг

и после да тъна в забрава

на Несебър във Стария град.

 

Какво ще направя на тръгване?

Напълвам си джоба със миди.

Замълчавам... А дали е сбогуване?

Ако имам късмета - пак ще се видим!

 

Колко ми липсваш вече, море!

А зърнах те всъщност веднъж.

Как копнея отново за теб

под проливния столичен дъжд!

© Вале Спатия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??