Не мога да говоря за любов,
защото се стопи в еквиваленти
на мъртъв еклектичен послеслов,
прегърбен от илюзии вселенски.
Не мога да говоря за сълзи,
защото те са страшно недоверие,
безчувствени, припаднали мъгли,
родили се в нелепо измерение.
Не мога да говоря! Думи нямам...
Изтръпнала е цялата Вселена...
Изгубих най-красивата си вяра
и всъщност съм безкрайно уморена...
© Геновева Христова All rights reserved.