Feb 12, 2022, 7:24 PM

Очакване 

  Poetry » Landscape
359 1 5

В призрачната тишина блести луна.

Сняг, в цвят лила в дворове и пътеки,

следи замита вятър, като с метла

улиците тихи със снежинки дребни.

 

А мразовитата мъгла, покри света.

Един прозорец свети – сякаш слънце грее.

Очаква гост навярно завръщащ се сега,

от странство… Може всеки миг да влезе.

 

И да улучи точния момент –

кафе в джезве на печката завира.

Във миг такъв - съдбовен, вдъхновен,

дай, Боже, ангели да ги закрилят.

© Ирен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Георги
  • Хубаво.
  • Благодаря за добрите думи, Ирина, Ники.
  • Хубаво е Иренка!
    Много ми хареса!
  • Много ми хареса, Иренка, замириса ми на кафе от джезве в люта зима. Такъв мирис събужда и всички други сетива.
Random works
: ??:??