Sep 3, 2008, 2:08 PM

Още не... 

  Poetry
754 1 21

                     Още не...
                            
                                   "Преждевременно е всяко
                                     погребение, в което след
                                     ковчега върви родител."
                                                                  Сенека

Косата и не беше сива, а злочеста,
тежеше мъката и - като синор...
до кръстовете идваше начесто -
погребала бе двама сина!...

Утробата и - гробно се изпразни
и сля се пъпно със земята...
тя риеше пръстта напразно -
"Мамо!..." - сякаш някой да и каже!...

Косата и не беше сива, а злочеста,
Смъртта от вярата и си откърши!...
И спря... не идваше начесто...
Майчица!... Животът и Оттатък

Още  не се беше свършил!...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??