Sep 19, 2008, 7:40 PM

Откраднах върховете 

  Poetry » Other
1002 0 27
Пò себе си от днес
не съм била.
Небесносиньото
отгоре ме душеше.
От много бездни
ми поникнаха крила -
да стигна хубавото,
дето се рушеше,
защото въздухът
не можеше да стигне.
Ръце го биеха
до смърт по стръмното.
Дори не вярвах в Бог,
че ще ме вдигне.
Та той не виждаше,
че съм на дъното,
а сам си вярваше,
че дал е всичко.
Получих си добро,
но беше мъртво.
Той, онзи Дявол,
ми го прати лично,
но след като му
взе душата първо.
А аз си исках дажбата...
и литнах.
Над алчните ръце,
които грабeха.
Откраднах върховете
и не питах,
дали ги заслужавам -
те ми трябваха.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??