Поетът измисля миражи
измамник верен до сълзи
До толкова, че дори измисля
и болка, ако го боли до сълзи..
Фернандо Песоа
Душата търси своя пристан
а тялото на пейката стои
и виждаш я, зареяно се носи
спокойноволно над сините вълни
Вода, възможно ли е да направи
душите други, чист кристал
поет, наметнал си над рани
съсухрено сако, съшито със мечти
© Румяна Друмева All rights reserved.