Apr 23, 2013, 9:01 PM

През стиснати зъби... 

  Poetry » Other
1721 1 11

Мъгливо - след дъжд -  и мирише на дим

небето над стихнали сприхави къщи,

коптори, бордеи... Пранета невинни

по тъмни огради, над сметища пъстри.

Дърветата дремят – оголени скелети.

Ръждиво кафяви –  безцветните псета.

Измити безрадостно покриви светят.

Дотук стигат хищни безпътни шосета!

А вятърът псува през стиснати зъби,

и  пощи косите на две ситни ромки…

 

На тях и барака им стига да бъдат.

Ти даже в най-скъпия дом си бездомник.

2013*

 

© Павлина ЙОСЕВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??