Jun 6, 2017, 11:19 AM

Пристан 

  Poetry » Landscape
620 2 15

на Деньо Денев

 

О,кей! - жадуван на пристанище:

прегръдка ли си или чувство

в безбрежната душа на странника,

намерил пристан за изкуството?

 

О,кей край Фара на надеждата,

който себе си отразява 

и в дните бурни пренарежда

спасените илюзии за слава...

 

О,кей преминал през сезоните

на ветрове и тихи приливи,

какво ти шепнат хоризонтите

и вълните белогриви?

 

О,кей на любовта изгряла

в лагуната на топли длани!

О,кей за среща и раздяла -

вдълбана във морето рана...

 

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??