Feb 12, 2021, 8:34 AM

Пролет иде! А дали? 

  Poetry » Landscape
194 3 6

Там, в небесните предели,
ангели въвеждат ред
и перцата да разстели,
февруари е зает.

Вятър перушинки носи,
трупа бели чудеса,
зъзне чичопеят бос и
огласява пак леса.

Слънчицето го подмами –  
кацна плахо и запя,
а в гнездото – ланшна слама,
да го стопли не успя.

Малък сечко се разлюти,
сприхав си е, а и къс,
перушинките, нечуто,
пръсна с февруарски хъс.

 Баба Марта е изпрала,
свойте дрипави поли.
Малка птичко, закопняла,
пролет иде! А дали?

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??