Sep 13, 2015, 10:01 AM

Реката 

  Poetry » Landscape
390 0 4

 

 

        Реката

                на Е...

 

В самата тайна на гората

и вече видимия мрак-

пенлива шумоли реката

подскачайки от бряг на бряг...

 

Тя пръска в тишината нежен,

гальовно-монотонен звук

и носи своя поздрав снежен

на всеки спрял за малко тук...

 

... И всеки камък е камбана,

водата вечно ромоли,

а над дърветата покана

за страстни тържества вали...

 

В гнездата птиците заспиват,

светът отправя се за сън,

а ние бродим тъй щастливи,

че сме замръкнали навън...

 

...И искам любовта ни, мила,

като планинската река,

снега в душите ни стопила

край нас да ромоли така!...

 

Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??