Рисувам върхари високи
и вятър, потеглил на път!
Рисувам цветя пъстрооки
и птици, които летят!
Рисувам най-топлото слънце
със светли и жарки бои!
Рисувам пшеничено зрънце,
което в земята кълни!
Рисувам горите, полята –
страната на моя народ!
Над нея рисувам дъгата
сред синия, чист небосвод!
Красива рисунката стана,
тъй скъпа за мене е тя –
от нея усмихва се мама
и нежно ме милва с ръка!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.