Jun 19, 2021, 11:49 PM

Ще помня 

  Poetry » Other
1010 8 21

Подадох и последната череша,

а после дълго в себе си мълчах.

До там, че тишината безутешна

далечни думи стриваше на прах.

 

Не знам дали защото все валеше

или от каменния вечен хлад,

почувствах колко малка съм и грешна.

Но как да върна времето назад…

 

Прерових датите от календара,

проточилите се най-тъжни дни

и зейна болката недогоряла

в една-едничка думичка: "Помнѝ!"

 

Не се забравя колко много обич

отиваше си с всеки скъп човек.

Дъждът в очите беше неспособен

за загубите да намери лек.

 

Ще помня, за да мога да предавам

най-топлото от вашия завет.

Синът ми, мили хора, продължава,

да крачи с тази обич все напред.

© Ани Монева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??