Nov 19, 2023, 5:43 PM

Слънчице 

  Poetry » Other
152 1 2

Сутрин щом изгрееш, слънчице,

твоят лик ме сгрява,

че земята цяла, слънчице,

с огън озаряваш!

 

Цветна есен денем, слънчице,

кипри се с момите,

че ги стопляш, ясно слънчице,

щом си над стрехите!

 

Ала виждам как тя, слънчице,

златни листи рони,

докато блестиш ти, слънчице,

в шарените клони!

 

Но лети смехът й, слънчице,

над широки двори!

С радост иска с тебе, слънчице,

да се разговори!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??