Mar 24, 2009, 10:09 AM

Спомени в килера 

  Poetry » Strict forms
826 0 20

Понякога сърцето ми се свива
в прегръдката на спомените прашни.
Там болката е чиста и красива,
облечена в младежките ми страсти.

Отминалото „Днес” е златна клетка,
примамлива за птичето в душата.
Блаженство обещава, но за сметка
на вярата в света на чудесата.

Затуй разбивам крехката черупка
на миналото „Днес”. Не искам „Вчера”,
щом мога да живея „Утре”,
а спомените да държа в килера ...

Като буркани сладко от череши,
с което да почерпя, щом ви срещна.

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??