Jun 7, 2008, 11:13 AM

Съкрушена 

  Poetry
629 0 12

Усмивките замръзнаха по Коледа

в очакване на чудо пред камината.

Надеждите изнизаха се през комина,

по-тихи даже от падане на перушина.

Застина там в мъглата пеперудата,

а май ми носеше писмо...

Полепнали като прашеца новините,

прекършили й бяха дясното крило.

Предпочете тя да падне повалена,

вместо моето и без това измъчено его.

Да й благодаря така и не успях,

че да ме предпази от беда опита.

Не можеше да знае тя, горката,

че напразна саможертвата й бе.

А не закъсня и моята присъда -

да бъда клетница на собствената си заблуда.

© Пепи Оджакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??