Jul 5, 2009, 12:35 AM

Тъга 

  Poetry
1136 0 14

Тъга


Душата мрачното време  попива -

черните краски отвътре изпълват

и тръгват по артерии и вени,

нежния цвят на живота  убиват.

 

Събрала тъгата на безкрая, 

самотна сълза блести и напира -

поела сама пътя към рая,

дъга многоцветна е скрила.

 

Душата мрачното време попива -

поднася горчивата чаша

и тъгата с було живота завива.

Примира той под него упоен.

 

Но в миг светлината избухва

и тръгва жарава вътре във мен -

изпепеляваща, но огнена и цветна.

Ураган от чувства помита черната тлен.

 

Емилия

© Емилия Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??