Jul 24, 2023, 3:30 PM

Видение в екрю 

  Poetry » Love
171 1 4

ВИДЕНИЕ В ЕКРЮ

 

Момичето с плисирана поличка

и лека лятна блузка – цвят екрю,

говореше на себе си – самичка,

и – май, че си говореше на „you”?

 

Усмихваше се някак си свенливо,

за миг един дори поруменя.

И чух – додето пиех светло пиво –

какво ѝ се е случило в съня.

 

Изящна, ненавременна и малка –

направо статуетка във музей,

на дясното ушенце със слушалка,

погледна ме и каза ми: – Здравей!

 

Късметът проработи ми! Честито! –

си рекох, свил под пейката нозе.

Направо щях да ѝ изям хендс фри-то! –

към третата си бира – за мезе.

 

Ако се спре, не знам с какво – със кекс ли

да я почерпя в някое бистро? –

да ѝ река сонет от Уйлям Шекспир

или пък приказка от Шарл Перо.

 

Но тя отмина. Литна – пойна птичка,

и моето: – Здравей! – едва ли чу.

Момичето с плисирана поличка! –

прекрасното видение в екрю.

 

17 юлий 2023 г.

гр. София, 9,15 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??