Jul 3, 2021, 3:54 PM

Във влака за Пловдив е тихо 

  Poetry
223 1 5

Във влака за Пловдив е тихо,

но тихо дали е в сърцата,

които с почуда откриха

словесния рай на земята?

 

Не зная къде се намирам,

но някак душата е лека,

защото с наслада съзира

всемира и търси пътека.

 

Наоколо птичета пеят

и гукат зелени поляни.

Щастливи дечица се смеят!

В сърцата зараснаха рани!

 

Отново играя си в стиха...

Пътувам и с него си пея...

Във влака за Пловдив е тихо,

а Пловдив е приказна фея!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??