Jul 14, 2021, 12:57 PM  

А той защо твърди, че му е тъмно? 

  Poetry
829 13 20

Небето ще се пръсне от звезди!

А той защо твърди, че му е тъмно?

Навярно слепотата го следи

и стига до сърцето му – на дъното.

Наметнал е най-черния си шал,

пристегнал го е, сякаш е бесило

и често си мечтае да е бял,

но този да изхвърли...

е безсилен.

 

Покрил се е домът му с тишина,

полепнала по старите тапети.

Захвърлени бутилки. И една

душа от неримувани куплети.

И псува, че животът е суров

и иска да се свърши.

Да си иде.

Земята ще се пръсне от любов,

а той защо не може да я види?

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??