Feb 3, 2022, 6:41 PM

Думите на висшата жрица 

  Poetry » Other
285 3 7

Забулена в мистерия и тайнство

Женствеността е дързост, сила,

която черпим от сърцето.

Шаманство е.

Доверие във майката- природа

и хилядите поколения жени –

живели преди теб и „ в ползу рода“.

С` стихиите живели,

укротили зверовете

и сделки сключили със бесовете на духа…

А ти, Жена - пазителка на огъня бъди,

над него бди и го пази!

Помни!

Самата ти си творческа стихия.

Превръщаш къща в дом,

От нищото - яхния,

инстинкта майчин, грижа за дете…

Каквато карта и да дръпнеш

от житейското тесте, помни -

женствеността е щедрост,

изобилие за дом, градина,

каузи, съзидание,

Женствеността е дар,

а не усилие.

Пази я в себе си,

дори и с риска за страдание.

© Ирен All rights reserved.

Лежа си на дивана и нямам работа. Реших да включа телевизора. Май от две седмици не съм го гледал.
На екрана се появява реклама. Принцеса отива да ака с цялото си достолепие и всички и се покланят.
Веднага го изключвам. В главата ми нахлуват екзистенциални мисли и въпросът, какво бяха за мен жените. ...
  801  24 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Радвам се, Блу
  • Много ми хареса,Ирен!
  • Никола, Георги това ме радва
  • Хареса ми.
  • Жената е надарена от Бога да посее семката, да продължи във времето рода. Свалям шапка на жените в 1341-годишната ни история. Разочаровам съм от материалистките в последните 30 - десет години! Поздрав за написаното, Ирен!
  • Абсолютно съм съгласна ВИ!
  • Ирен, страданието е по-скоро за тези, които не осъзнават, че това е дар.
Random works
: ??:??