Feb 6, 2024, 8:53 AM

Мъжка зрелост 

  Poetry » Other
172 6 7

 

       на Пламен Станев 

 

Докоснали предела на мечтите:

останахме без мисли за предел.

Почти не съзерцаваме звездите 

сред хаоса на земната си цел.

 

Защо ли зреят някак си стипчиви

плодовете в нашите влюбени очи?

Времето гледа.И под вежди мълчи. 

А как бяхме в младостта щастливи!

 

Душите ни:видимо затлачени са вече 

от горчив екоинформационен стрес.

Пред прага на такава залезна вечер--

тъга неусетно сменя шумния протест.

 

Нали вървяхме влюбени и дръзки

и търсехме под небето любовен знак...

Сега умеем да ругаем уж по мъжки.

Но умираме да любим по мъжки пак. 

 

 

 

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??