Oct 4, 2012, 9:37 AM

Среща в Есента... 

  Poetry » Landscape
1291 0 6

Среща в Есента...

                                на Еми...

 

Във есенната нощ опожарена

от огъня на падащите листи,

ще дойда аз със бяла хризантема,

но с летните във същността си мисли...

 

А ти ела във лятната си рокля-

любимата ми, с цвят на старо злато

и аз ще те прегърна, да те стопля

и да си върнем миналото лято...

 

... Вълшебните цигулки на щурците

ще свирят в мрака нежна серенада

и ще танцуват с Вечността звездите,

изгаряйки да светят като падат.

 

И твоя поглед пак ще ме омайва,

ще ме възбужда младото ти тяло,

а в него е божествената тайна-

известната на Бог, (но и на Дявола!)-

 

как Времето да може да се връща,

но само с най-приятните моменти...

(Което е реална Вечност всъщност

и на Безсмъртие си е еквивалентно!..)

 

А Вятърът косата ти разрошил

щом влезе и в разкошната ти пазва-

сам влюбен, за гърдите ти разкошни

той векове легенди ще разказва...

 

... И между нас единствено звездата,

която пада, пак ще ни разделя,

но във мига щом догори следата й

ще ти предложа царствена постеля:

 

от златото на есенната шума

ще ти застеля, в нея да се сгушим...

... И Времето ще спре... Ще те целуна-

във летните ни спомени заслушан...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Вълшебно - зашеметява....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    "А Вятърът косата ти разрошил
    щом влезе и в разкошната ти пазва -
    сам влюбен, за гърдите ти разкошни
    той векове легенди ще разказва..."
  • Много красив стих!
  • Не само вълшебните цигулки на щурците ни омайват тук. Ако докторът лекува така, както и пише ще е рядко съчетание. Прекрасно произведение! Поздравления за най- талантливия лекуващ не само телата, но душите ни!
  • E...докторе,много любов опожарява сърцето ти!Поздрав!
  • Щастливка!
  • Великолепен!
Random works
: ??:??