Jun 27, 2022, 10:53 PM  

Разказ за тишината 

  Poetry
900 16 19

От тази тишина ще оглушея.

Такава тишина е подлудяваща.

Прилича на жена ( привидно фея)

а всъщност е отгледана от дявола.

От музика и филми не заглъхва

и сякаш, че във въздуха се впива.

Усетя ли, че тя е тук, настръхвам.

Докосне ли ме – сякаш е коприва.

И бягам... вече много дълго време

но мисля, че със себе си я нося.

Обръщам се и винаги зад мен е.

Посоките се пръсват на въпроси –

Дали светът ѝ е потънал в болка,

и тази тишина чия е всъщност? –

смущаваща, нахална и дълбока,

изгонена от мен, при мен се връща.

Сега я чувствам – нещо като задух.

Потъвам в нея – призрачна и сива.

Дали пък точно аз не я създадох

със нейната способност да убива?

 

 

 

 

 

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??